.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
مجلس حاضر نیست، اختیارات خود را حراج ‌کند

رییس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیروزی حرکت‌های اسلامی در کشورهای اسلامی، کارنامه ملت ایران را در سال 89 سرافرازانه دانست و اعلام کرد: مشی مجلس، مشی درگیری نیست و اگر اختلاف‌نظری هم وجود دارد، به معنای نقد ناصحانه است.

به گزارش شمال نیوز علی لاریجانی" درگفت وگو با شبکه خبر با تبریک سال جدید در پیام نوروزی به مناسبت سال90، گفت: ملت قهرمان ایران سال گذشته را با همه مسائلی که برای کشورما ایجاد می‌کردند با سرافرازی طی کرد و امیدوارم امسال، ملت ایران سال پرخیر و برکتی داشته باشند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: هریک‌سالی که ازعمر انسان می‌گذرد دوباره بدست نمی‌آید و انسان باید محاسبه داشته باشد که چقدر کارهای مهم اساسی و خیر انجام داده و درعبادات وکارخدمت به مردم چه کرده و اگرخدایی نکرده تخلفی داشته و یا خلافی انجام داده، باید در پی محاسبه آن باشد که سال گذشته مجددا بر نمی گردد.

لاریجانی در این‌باره اضافه کرد: اگر انسان اهل محاسبه باشد، یک روحیه‌ای برای آدم ایجاد می شود تا سال جدید را با محاسبه دقیق‌تر گام بردارد، مخصوصاً ایرانی‌ها که به دلیل تیزهوشی که داشته‌اند سال جدید را با تجدید حیات طبیعت آغازمی کنند و این هم یک کار سمبلیک و نمادین و زیبایی است.



کارنامه ملت ایران در سال 89 سرافرازانه است

رئیس قوه مقننه تجدید حیات طبیعت را تجدید حیات فکر و روح انسان دانست و گفت: این تحول یک حرکت تکاملی را می‌تواند برای انسان ایجاد کند و فرصت خوبی است که انسان‌ها ازاین تغییر طبیعت که ما از آن به نام سال نو و نوروز یاد می‌کنیم، نگاهی به آن داشته باشند که با محاسبه‌ای ازگذشته و یک سال خود، ببینند در کجاها می‌توانستند از زمان بهتراستفاده کنند و گام‌های دقیق‌تر بردارند.

نماینده مردم قم با بیان آنکه در سال گذشته و برای ملت ایران این مورد قابل محاسبه است، خاطرنشان کرد: ملت ایران هم در میدان داخلی و هم در صحنه بین‌المللی توانست گام‌های استوار بردارد و از این جهت به نظر من یک کارنامه سرافرازانه‌ای دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعضی از شیطنت‌ها و دخالت‌هایی که غربی‌ها قصد داشتند در مسائل داخلی ایران داشته باشند با فراست و تیزهوشی ایرانیان به نحو دقیق پاسخ داده شد.

لاریجانی خاطر نشان ساخت: مخصوصاً در مسئله هسته‌ای، آنها خیلی تلاش می‌کردند که این را به یک موضوی تبدیل کنند که ایرانی‌ها ازاین دانش صرفه نظرکنند، اما وقتی دیدند درمیدان مذاکره پیروزنشدند، دانشمندان هسته‌ای ما را ترورکردند که البته اگرچه ضایعه‌ای برای ما بود، اما نشان‌دهنده این است که حریف به کجاها رسیده واستقامت ملت ایران ازیک ظرفیت بسیار خوب دراین بخش برخوردار است.



اصلاح مهمی در ساختاراقتصادی کشور درحال وقوع است

رئیس قوه مقننه با اشاره به اصلاحات صورت گرفته در حوزه اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: درحوزه مسائل اقتصادی با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه‌ها و تدوین و ابلاغ کردن آن که از ابتدای سال 89 آغاز شد، یک اصلاح مهمی در ساختاراقتصادی کشور درحال وقوع است که دو موضوع مهم را دنبال می‌کند.

وی صرفه‌جویی درانرژی و بالا بردن بهره‌وری در کار را از جمله این موضوعات دانست و گفت: اگراین کارخوب محقق و همه ابعادش دیده شود وهمچنین در صحنه عمل درست اجرایی شود، ظرفیت‌های خوبی برای تولید کشور و عدالت اجتماعی و بالا بردن بهره‌وری در کارها را باعث می شود که البته هنوزبه تمامی اجرا نشده است.

نماینده مردم قم با تاکید بر لزوم کمک به کشاورزان، دامپروران و صنعت‌گران در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، افزود: در این قانون، مقرر شده30 درصد از درآمد یارانه‌ها برای بخش تولید یعنی کشاورزی، دامپروری و صنعت و همچنین بهبود وضعیت کشاورزی بیمه ها، حمل و نقل صرف شود که این بخش هنوز جای کار دارد، البته یک پیوست‌هایی برای این کار تدوین شده، اما با توجه به اینکه تبدیل این شرایط برای صنعت‌گران و کشاورزان، مخصوصاً اگر تغییر تکنولوژی باشد، زمان‌براست باید کمک بیشتری به آنها کرد تا ما به هدف اصلی در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها برسیم.



عید نوروز امسال، یک مقدار تار است

رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث بین‌المللی ومنطقه‌ای، گفت: ما امسال عید نوروزمان مصادف است با یک انقلاب‌های مهم درمنطقه که شاید در چند قرن اخیرما چنین حوادثی به این بزرگی و در این حجم از حضور ملت‌ها در بدست آوردن حقوقشان در مصر، تونس، یمن، بحرین و لیبی و برخی کشورهایی که در معرض آن هستند، نداشتیم.

لاریجانی خاطرنشان ساخت: این ملت‌ها به دلیل ستم تاریخی که به آنها عمدتاً از سوی آمریکا و غرب شده، چندین دهه است که تحت سلطه دیکتاتوری و استعمار هستند.

وی عصر حاضر را با اشاره به تحولات منطقه، عصر بیداری برای آنهایی که می‌خواهند به حقوقشان برسند توصیف کرد و افزود: دراین راستا، مشاهده می‌کنیم که چه مقابله‌ای با احقاق حقوقشان می‌شود و شاید اگر حرف گزافی نزده باشم، عید نوروزما امسال یک مقدار تار است وهمه ما را نوعی عزادار کرده، مخصوصاً خشونت وحشیانه‌ای که در بحرین، لیبی و یمن انجام می شود.



جنایت کشورها درمنطقه بی‌پاسخ نمی‌ماند

رییس مجلس شورای اسلامی به مسائل مربوط به بحرین اشاره کرد و گفت: مخصوصاً حوادث بحرین در روزهای اخیر خیلی ناگوار بوده، ما امسال نوروزمان قرین است با فجایعی که در کشورهای منطقه انجام می‌شود و این درحالی است که مومنین ومسلمان‌ها همه یک روح دارند، نمی‌شود یک مسلمان درایران باشد و نسبت به سرنوشت مسلمان‌های بحرین که این‌طوربا خشونت نیروهای سعودی و امارات روبه روهستند، بی تفاوت باشند.

وی ادامه داد: البته اینها در حال یک اشتباهی هستند و تصوردارند با اینگونه لشکرکشی در منطقه می‌توانند نتیجه بگیرند، اما من فکرمی‌کنم آمریکایی‌ها آنها را بازی داده اند وآنها چند کشور را به سمت مردم مسلمان بحرین هول دادند تا با آن سلاح‌هایی که خودشان به آنها فروختند، مردم را به گلوله ببندند.

لاریجانی با بیان اینکه ضررش را همان کشورهایی می‌خورند که دست به این جنایت زدنده‌اند، خاطرنشان ساخت: همیشه تاریخ این‌طوراست که وقتی مردمی به بیداری می رسند و مصر بر تغییر سرنوشتشان هستند، این‌گونه فجایع اراده‌های آنها را تقویت می‌کند، همانطور که در 1400 سال پیش در صحنه عاشورا ستم کردند، اما این جریان تبدیل به یک حرکت طوفنده دربین مسلمان‌ها شد.

وی با تاکید برآنکه کشورهایی که این کارها را انجام می‌دهند، بی پاسخ نخواهند ماند و علاوه بر ایجاد دردسر برای خودشان مورد نفرت مسلمانان قرار می‌گیرند، تصریح کرد: درهر صورت از یک طرف این روزها مصادف هستیم با حرکت خروشان ملت‌ها برای تعیین سرنوشتشان و از طرف دیگر یک آرایشی از نیروها را می‌بینیم که آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و نیروهای غربی در آن قرار دارند و مصر هستند که اراده ملت‌ها را تحریک نمایند و البته یک عده ای هم در این میان در منطقه بازی خورده اند و اسباب دست آنها هستند.

وی در ادامه گفت: امیدواریم سال جدید سالی بسیار پربرکت تراز گذشته برای همه مسلمان‌ها باشد و همچنین برای ملت سرافرازایران که الگوست سال خوبی باشد.



ارزیابی از عملکرد مجلس در سال 89

رئیس قوه مقننه دررابطه با دستاوردهای مجلس در حوزه قانونگذاری کشور در سال 89، گفت: اصولا درنظام‌های دموکراتیک پارلمان جایی است که وظیفه مهمش احقاق حقوق ملت است و این هم در بعد سیاسی، اقتصادی و هم در بعد فرهنگی و همچنین دخالت در تقنین به عنوان تنها مرجعی که قانونگذار کشور است، صورت می گیرد.

لاریجانی نظارت بر تحولات و مسائل مهم بین‌المللی ومنطقه‌ای وهمچنین اجرای درست قوانین و نظارت برکار قوا دراجرای قوانین را به عنوان عملکرد مجلس مورد اشاره قرارداد و گفت: در سالی که گذشت اولین مسئله همان طرح هدفمند کردن یارانه‌ها بود که به تصویب رسید و در تصویب آن، ابعاد مختلف کار در جهتی که باید مردم ازآن استفاده کنند، دیده شد و این طور لحاظ شد که تغییر در زندگی مردم با اجرایی شدن این قانون نه تنها یک نقص ایجاد نکند، بلکه توازنی ایجاد شود.

وی ادامه داد: بهبود وضعیت بهداشت، درمان، تامین اجتماعی و همچنین مسئله حمل ونقل یک کار بزرگی است که در این طرح و در اصلاح وضعیت اقتصادی کشورباید لحاظ شود، که در مجلس هم به صورت طولانی درباره آن بحث شد و درطول سال گذشته مجلس درگیر این موضوع بود و امسال هم در ابتدای سال به جمع بندی رسیدیم و البته وقتی ما این قانون را ابلاغ کردیم تا سازو کار اجرایی آن توسط دولت فراهم شود یک مقدار طولانی شد و اجرای آن درماه‌های پایانی سال محقق شد.

لاریجانی به برنامه پنج‌ساله به عنوان دومین عملکرد مهم مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: موضوع دوم برنامه پنج ساله است که سند مهم اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور است وچند ماه درمجلس کار برد، کمیسیون‌های تخصصی درگیر این کاربودند، بعد هم کمیسیون تلفیق و سپس خود مجلس درگیر آن شد.

وی با بیان آنکه درواقع در یک بازده زمانی پنج ساله باید با توجه به سند چشم‌اندازمقبولات کشور همراه با فرصت‌ها در یک ترازو قراربگیرد و تهدیدات نیزدیده شود، گفت: گام‌ها باید درست برداشته شود تا ما در ظرف زمانی هر برنامه به سند چشم انداز برسیم. این برنامه کاری پیچیده بود و به همین دلیل زمان زیادی درمجلس صرف آن شد.

رییس قوه مقننه با اشاره به دیگر قوانین تصویب شده درمجلس، خاطرنشان کرد: چندین قانون درحوزه قضایی مثل قانون مجازات اسلامی و آئین دادرسی تهیه شد، قسمت‌های مهمی از قانون تجارت نیز در کمیسیون حقوقی و قضایی بررسی و قسمت‌های پایانی آن دراوایل سال انجام می‌گیرد که یک قانون مادر برای بخش‌های اقتصادی کشور است.

لاریجانی خاطرنشان ساخت: درحال حاضرهم مجلس درگیرلایحه بودجه سال آینده است که برای ماه‌های فروردین واردیبهشت بودجه کل کشورمدون شد و برای انجام به دولت داده شد.

رییس قوه مقننه با بیان آنکه بخش‌های نظارتی مجلس در سال 89 فعال بوده است، تصریح کرد: چند گزارش در مجلس قرائت شد که بعضی اشکالات را نشان می‌داد و این اشکالات کمک می کند که اگر تخلفی صورت گرفته با آن برخورد شود و یا اگر نواقصی وجود دارد که باید مرتفع شود، آنها دیده شود چه در حوزه تقنین و چه در حوزه اجرا، مثلا در آخرین هفته کاری مجلس گزارش کمیسیون انرژی و تفریق بودجه درمجلس خوانده شد و برخی از اشکالات نیز دیده شد.

وی با بیان آنکه این گزارش‌ها مکرراً توسط کمیسیون‌ها دیده شده، خاطرنشان کرد: گزارشی نیزراجع به معوقه بانک‌ها ارائه شد، همچنین در مورد پولشویی و نحوه اجرای قانون پولشویی گزارشی ارائه شد تا به این نتیجه برسیم که نواقص اجرایی این قانون در کجا بوده است.

لاریجانی یاد آور شد: دیگر کمیسیون‌های مجلس نیز گزارشات مهمی را انجام دادند که در برخی قسمت‌ها اشکالاتی در اجرا وجود داشته است.



دقت نمایندگان در رصد حوادث داخل و خارج کشور

لاریجانی رصد حوادث مهم داخل و خارج از کشور را بخشی دیگری از عملکرد نمایندگان در سال 89 دانست و افزود: من فکر می‌کنم نمایندگان محترم ملت، خیلی با دقت حوادث داخلی و خارجی را رصد کردند و به عنوان نمایندگان مردم در خانه ملت تا آنجا که لازم بود پیام‌های لازم را به غربی‌ها دادند تا تصورنکنند می‌توانند در صحنه منطقه و یا در داخل ایران رفتارهای ناثواب داشته باشند.

وی افزود: نمایندگان ملت به عنوان منتخبین مردم و کسانی که باید حافظ حقوق آنها باشند در این عرصه انصافاً با چشم بینا حوادث را دیدند، اظهارنظرکردند، گاهی بیانیه صادر کردند و موضع‌گیری داشتند و ازاین جهت فعالتی نسبتاً خوب را در کارنامه خود گذاشتند.



شرایط برای نظارت به روز درمجلس فراهم شده

علی لاریجانی دررابطه با نظارت مجلس بر فعالیت وزارتخانه‌ها و تاثیر اضافه شدن معاونت نظارت در تشکیلات و ساختارمجلس شورای اسلامی، گفت: معاونت نظارت یک راهکار جدیدی است که بخش‌های نظارتی مجلس را درواقع یک مجموعه می بیند.

وی افزود: کمیسیون‌های مختلف مجلس بر دستگاه‌های زیرمجموعه خود نظارت دارند، کمیسیون اصل نود نیزوظایف خاصی دارد که علاوه بررسیدگی دربرخی تخلفات روند کارها در قوا را مورد بررسی قرار می دهد، دیوان محاسبات یک بازوی دیگر نظارتی مجلس است و همه اینها را معاونت نظارت و پشتیبانی کنترل می کند.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین گزارش‌های مختلفی را دیوان محاسبات ارائه می کرد که اکنون در دستور کار کمیسیون‌ها است و به برخی از آنها مثل گزارش کمیسیون انرژی رسیدگی شد.

لاریجانی ادامه داد: من فکر می‌کنم با این سازو کار شرایط برای نظارت به روز در مجلس فراهم شده و امکانات خوبی مهیا شده که کمیسیون‌ها بتوانند در حوزه‌های تخصصی خودشان و همچنین کمیسیون اصل نود در بخش کار خود در روند کار قوا نظارت انجام دهند و امیدواریم که این روند در پارلمان همچنان تقویت شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: این روند درمجلس می‌تواند کمک کند که مردم اطمینان حاصل پیدا کنند که یک بخشی بر قسمت اجرایی کشور نظارت دارد، البته طبق قانون اساسی قسمت‌های دیگری ازجمله "سازمان دادرسی کل کشور" و "دیوان عدالت اداری" هرکدام در یک حوزه‌هایی نظارت دارند، اما مجلس در همه ابعاد نظارت می‌کند و درادامه برخی ازمکانیزم‌ها هم درآئین‌نامه دیده شده که اگر تخلفات روشنی بود و نمایندگان به آن رای دادند، آن گزارش به مراجع ذی صلاح و قوه قضائیه برای پیگیری ارسال شود که این کار در سال 89 در چند مورد انجام شد.



دیپلماسی پارلمانی، حساس‌ترین بخش فعالیت مجلس

رئیس مجلس با بیان اینکه دیپلماسی پارلمانی یکی از حساس‌ترین بخش‌های فعالیت مجلس است به تشریح دستاوردهای دیپلماسی پارلمانی در سال 89 و برنامه مجلس برای توسعه این نوع دیپلماسی در سال 90 پرداخت و گفت: دیپلماسی پارلمانی در کنار دیپلماسی اصلی وزارت امور خارجه یک بخش مهم از دیپلماسی کشورمحسوب می‌شود که پارلمان‌ها نقش اساسی در آن دارند و گاهی معضلاتی را که در دیپلماسی رسمی به وجود می‌آید، می‌توان بواسطه این نوع دیپلماسی مرتفع کرد.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه ایران از پایه‌گذاران بین‌المجالس اسلامی و بین‌المجالس آسیایی است، تصریح کرد: ایران در این دو نهاد و همچنین در مجمع پارلمان‌های جهان حضور فعال دارد و در حوادث مهمی که رخ می‌دهد، ایران پیگیر و فعال برخورد می‌کند و به همین منظور نشست‌هایی هم برگزار شده که اخیرا هم نشستی به همین منظور در امارات متحده عربی برگزار شد.

وی همچنین افزود: علاوه بر این گروه‌های دوستی مجلس با کشورهای مختلف، مراوداتی دارند و برخی از این گروه‌های دوستی گزارش‌های خوبی هم به مجلس ارائه کرده اند.

لاریجانی با بیان اینکه بیش از 14 رئیس مجلس در سال 89 به ایران آمدند، تصریح کرد: در سالی که گذشت رؤسای مجالس بسیاری از کشورها به ایران سفر کردند که برخی از این سفرها منجر به امضای موافقت‌نامه‌هایی شد و مذاکرات مهمی نیز صورت گرفت که موجب توسعه روابط و حل برخی مشکلات بین ایران و بعضی کشورها شد.



تلاش آمریکا برای انحراف انقلاب‌های منطقه

دبیرسابق شورای عالی امنیت ملی کشور با تأکید بر اینکه موج بیداری اسلامی جهان را در برگرفته است، از تلاش آمریکا برای انحراف مسیر انقلاب‌های منطقه خبر داد و گفت: اگر پرونده تحولات منطقه را که از تونس آغاز شده، ملاحظه کنیم، می‌بینیم که آمریکا از همان ابتدا هم سعی می‌کرد از بروز این انقلاب و تحقق آرمان‌های انقلابیون در این کشور جلوگیری کند و بعد از اوج گرفتن انقلاب‌ها یک نوع فریبکاری و آشفتگی در مواضع آمریکایی‌ها هم دیده می‌شد، چون برای آنها قابل پیش‌بینی نبود و فکر نمی‌کردند که این تحولات رخ بدهد؛ به خصوص در مصر که تکیه گاهی مهم برای آمریکایی‌ها بود و اولین پیمان صلح فلسطینی‌ها با اسرائیل را مصری‌ها در کمپ دیوید رقم زدند و از جهت حفظ منافع اسرائیل هم برای آمریکایی‌ها حائز اهمیت بودند.

رئیس مجلس ادامه داد: ملت مصر، از نظر فکری ملتی بسیار رشید و قوی است که این ملت بعد از جمال عبدالناصر که فضای فکری نسبتا آزادی در مصر حاکم کرده بود، با سرکار آمدن سادات و حسنی مبارک فشار زیادی را تحمل کرد و با این همه سابقه تاریخی احساس حقارت می‌کردند.



قیام مردم مصر برای آمریکایی‌ها قابل پیش‌بینی نبود

لاریجانی با تأکید بر اینکه قیام مردم مصر برای آمریکایی‌ها قابل پیش بینی نبود، گفت: آمریکایی‌ها به خاطر اینکه سال‌های طولانی از دیکتاتورهای منطقه حمایت می‌کردند در قبال تحولات منطقه دچار یک نوع سرگشتگی شدند، زیرا از یک طرف نمی‌توانستند پشت دیکتاتورها را خالی کنند چون منافعشان در گرو باقی ماندن آنها بود و اگر از آنها دفاع نمی‌کردند بقیه دیکتاتورهای منطقه به آنها شک می‌کردند، از طرفی هم دنبال این بودند که اگر این دیکتاتورها رفتنی شدند، بتوانند با انقلابیون رابطه برقرار کنند؛ برای همین بود که دوگانگی در رفتار آنها دیده می‌شد، چون نمی‌خواستند باور کنند مردم مصر انقلاب کرده‌اند.



سفر گیتس به منطقه برای دادن دستورشلیک به مردم بود

رئیس مجلس در بخشی از سخنان خود به سفر "رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا به منطقه اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر وزیر دفاع آمریکا به منطقه که ظاهرا برای دادن دستور شلیک به مردم معترض بحرین صورت گرفته بود، گیتس اعلام کرد که ما زمان را از دست داده‌‌ایم و حوادث منطقه‌ای در حال شکل دادن الگوهایی شبیه ایران هستند که ما از این بابت نگرانیم.

وی همچنین در تشریح خط مشی آمریکایی ها در قبال تحولات منطقه، افزود: آمریکا تا جایی که توانست از دیکتاتورهای منطقه حمایت کرد و در نهایت هم با پیروزی مردم در برخی کشورها، با خجالت مجبور به عقب‌نشینی شد.

لاریجانی تصریح کرد: انقلاب‌های منطقه، انقلاب‌هایی اصیل و مردمی است که ریشه‌های اسلامی، ضداستعماری و ضدصهیونیستی دارد. این شرایطی است که به علت رفتارهای گذشته آمریکا و اسرائیل و پایه‌ای که مقاومت انقلاب ایران در اذهان ملت‌های منطقه ایجاد کرد، به وجود آمده؛ البته نقش تکنولوژی‌های مدرن هم در اطلاع‌رسانی تحولات منطقه نقش چشمگیری داشته، اما اساس این تحولات به شناخت عمیق ملت‌ها برمی گردد.



ولایت فقیه در رأس همه قوا قرار دارد

رئیس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با اشاره به مسائل داخلی کشور به تبیین تعامل قوای سه گانه در کشور پرداخت و گفت: اصولا حکومت‌هایی که از یک توانمندی عقلایی برخوردار هستند، قوای آنها در چارچوب‌های منضبطی عمل می‌کنند و بی‌جهت وقت خود را صرف فرسایش نمی‌کنند.

وی تأکید کرد: قانون اساسی ما دارای ظرفیت خوبی است که قوای سه‌گانه را تعریف کرده و در رأس همه آنها مقام رهبری معظم انقلاب است، یعنی ولایت فقیه در رأس همه قوا قرار دارد و تنظیم‌کننده روابط قواست و قوای سه گانه طبق اصل 57 قانون اساسی مستقل هستند و این مستقل بودن به معنای ناهماهنگی نیست، بلکه قوا باید مستقل باشند و خطوط خود را بشناسند و در چارچوب‌های خود تلاش کنند که مسائل کشور را حل کنند.

لاریجانی با بیان اینکه اظهارنظرهای متفاوت قوا به معنای ناهماهنگی در کشور نیست؛ این موضوع را نشان دهنده بلوغ یک کشور خواند و گفت: ظرفیت نخبگی در ایران بسیار بالاست و به همین دلیل باید تفاوت آراء وجود داشته باشد؛ زیرا کشورهایی که هیچ تفاوت آرایی در آنها نیست، رشد نمی‌کنند.



مردم انتظار ندارند لوایح دولت چشم‌بسته تصویب شود

رئیس مجلس با تأکید بر بررسی کارشناسی و دقیق لوایح دولت در مجلس، گفت: تیزهوشی در آنجاست که قوای سه گانه، تفاوت‌ها را در چارچوب‌های مدون و قانونی تحلیل کنند و از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند و در کشور ما نیز این ظرفیت در قانون اساسی وجود دارد که نمایندگان مجلس در تدوین قوانین، آزادانه آنچه را که مصالح کشور است، لحاظ کنند.

وی افزود: ممکن است دولت لایحه‌ای را به مجلس بدهد که نمایندگان مجلس آن را ناقص بدانند در این صورت باید این لایحه را تکمیل و نواقص آن را برطرف کنند، زیرا مردم انتظار ندارند که نمایندگان مجلس لایحه دولت را چشم‌بسته تصویب کنند؛ بلکه انتظار دارند که با چشم بینا ابعاد مسائل را ببینند و حقوق ملت را حفظ کنند.



ایجاد تغییر و تکمیل لوایح از وظایف مجلس است

لاریجانی با اشاره به تعریف اختیارات مجلس درباره بررسی و تصویب لوایح، ایجاد تغییر و تکمیل لوایح دولت را از وظایف مجلس عنوان کرد و گفت: بعضی از افراد اگر تحمل این موضوع را نداشته باشند، به نظر من تشخیص درستی نسبت به کل ساختار نظام ندارند، زیرا ساختار نظام این ظرفیت را ایجاد کرده که در خانه ملت، نمایندگان حقوق ملت را درنظر داشته باشند و قوانین را با دقت تصویب کنند.

رئیس مجلس همچنین گفت: اینجا جایی است که باید شناخت دقیقی از جایگاه‌ قوا داشت؛ قوه مجریه، قوه‌ای است که باید مصوبات مجلس را اجرا کند و قوه قضائیه هم باید طبق قانونی که مجلس تصویب می‌کند، به قضاوت بپردازد و شاید اینکه حضرت امام فرمودند " مجلس در رأس امور است " از این جهت است که هر دو قوه دیگر باید در چارچوب قوانین مصوب قوه مقننه کارشان را اجرا کنند.



مجلس باید نماد خردمندی نظام باشد

لاریجانی با تاکید بر لزوم همکاری مجلس با دولت و کارشناسان در تصویب قوانین، گفت: ممکن است مجلس برخی مسائل اجرایی را به خوبی نداند، پس باید این ارتباط وجود داشته باشد تا در تصویب قوانین، مشکلات و مواردی که ضیغ است با همکاری دولت رفع شود و از طرف دیگر نباید تلقی قوای مجریه و قضائیه این باشد که نمایندگان مجلس باید با عجله در مورد لو

استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.154 seconds.